13.8.1938. godine u Kladovu je udaren kamen temeljac jednom od najreprezentativnijih administrativnih zdanja u istočnoj Srbiji, današnjoj zgradi Opštine Kladovo, a tada zgradi Sreza Ključkog. O ovoj svečanosti svedočio je i jedan od renomiranih listova Kraljevine Jugoslavije:

,,Danas u 10 časova udaren je kamen temeljac za novu državnu zgradu u kojoj će biti sva državna nadleštva u Kladovu.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su svi šefovi državnih nadleštava kao i mnogi viđeni građani. Zgrada će biti na dva sprata i moći će da primi sva nadleštva.

Zauzimanjem g. dr Ljutice Dimitrijevića, narodnog poslanika za Srez ključki, odobren je od strane Moravske banovine kredit od 1,400.000 dinara za ove radove. Radove na ovoj građevini izvodi preduzimač g. Vasecki iz Negotina, a nadzorni inženjer je g. Šomla, šef Tehničkog odeljka…ˮ.

Dnevni list ,,Vremeˮ, 14.8.1938.

Profesor istorije Miloš Petrović, proveo je detinjstvo u Donjem Milanovcu. Srednju školu završio je u Požarevcu a Filozovski fakultet u Beogradu. Trenutno je na masteru. Pored obaveza na fakultetu, volontirao je u Klubu saradnika Narodnog muzeja, Pedagoškom muzeju i Muzeju vazduhoplovstva u Beogradu. Uređuje FaceBook stranicu „Upoznajte Borski okrug“, piše za Portal mladih kao i za časopise kulturno-istorijskog karaktera.