U 2020. godinu Vatrogasno-spasilačka jedinica u Negotinu ušla je opremljena novim vatrogasnim vozilom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova isporučilo je negotinskim vatrogascima najsavremeniji kamion marke „Kamaz“ za intervencije prilikom gašenja požara.

„Novo vozilo je veliki pomak i velika pomoć našim vatrogascima imajući u vidu broj intervencija koji je ove godine oko 350 i da su na terenu skoro svakodnevno. Naša opština je velika, treba pokriti svaki deo i svuda stići i iz tog razloga ovo vozilo je bilo preko potrebno našim vatrogascima“, kazao je predsednik opštine Vladimir Veličković.

Poslednje novo vozilo u negotinsku jedinicu stiglo je 1984.godine. Novo vozilo opremljeno je za tehničke intervencije, gašenje požara, kapaciteta 3.200 litara.

Prema rečima komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Borskog upravnog okruga Ivana Jankovića, novo vozilo je odmah upućeno u Negotinsku jedinicu zbog potreba na terenu, a zbog mogućnosti da i ostale jedinice budu pokrivene novom opremom u toku 2020. godine kroz projekte prekogranične saradnje Rumunija-Srbija IPA programa u lokalnim Samoupravama Bor, Kladovo i Majdanpek. Kako je komandant naglasio, u 2019. godini je Ministarstvo unutrašnjih poslova izdvojilo ozbiljna sredstva za opremanje jedinica na teritoriji čitave Srbije što u mnogome olakašava rad vatrogasaca-spasioca na terenu.