U prostorijama lokalne samouprave Kladovo, održana je 62. sednica Saveta okruga.

Sednici su prisustvovali predsednici opština Majdanpek – Dragan Popović, Negotin – Vladimir Veličković i Kladovo – Saša Nikolić, a iz gradske uprave Bor, član gradskog veća zadužen za oblast omladine i projekte Srećko Zdravković.

Načelnik Borskog upravnog okruga mr Vladimir Stanković na početku sastanka se zahvalio domaćinu sastanka predsedniku opštine Kladovo Saši Nikoliću, i najavio jednu od sledećih sednica u opštini Negotin. Takođe, naglasio je bitnost ovakvih sastanaka u svakoj od lokalnih samouprava Borskog upravnog okruga, kao i profesionalni odnos predsednika lokalnih samouprava.

Na osnovu izveštaja koje su izneli prisutni, donešen je zaključak da sve što je dogovoreno na predhodnoj sednici Saveta okruga, sve je i realizovano, osim radova koji su u toku, u ovom trenutku, i radova koji su predviđeni za naredne mesece.

Dati su i predlozi za naredni ciklus investicija.

Za lokalne samouprave na teritoriji Borskog upravnog okruga, ovo je od velikog značaja. Velika zahvalnost upućena je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i podpredsednici Vlade RS prof. dr Zorani Mihajlović, njenim saradnicima i direktorima Puteva, Železnice, vodnog i avio saobraćaja.

Vlada Republike Srbije preko svojih ministarstava je još jednom dokazala da sve što se dogovaralo na lokalu, da se to i realizuje u predviđenim rokovima, i da su izdvojena velika sredstva za realizaciju dogovorenih radova na kapitalnim projektima.