Redovna 63. sednica Saveta okruga održana je u Opštini Negotin, uz prisustvo predstavnika lokalnih samouprava opština Negotin, Kladovo, Majdanpeka i grada Bora.

Sednici su prisustvoali direktori JP „Bogovina“ i „Elektrodistribucije“ Zaječar koja pokriva Zaječarski i Borski upravni okrug.

Na sednici su obrađene teme koje su u ovom trenutku od značaja za ceo Borski upravni okrug, između kojih i ponovno pokretanje regionalnog projekta Bogovina- bogovinskog vodo zahvata i akumulacije, mogući problemi u snabdevanju električnom energijom, spremnost za zimsku sezonu, potrebe za republičkim inspekcijama u lokalnim samoupravama na teritoriji BUO, potrebama u sistematizaciji radnih mesta u upravama.

Istaknuti su izuzetni rezultati u predhodnom periodu kao i odlična saradnja predsednika lokalnih samouprava i gradonačelnika sa službom Borskog upravnog okruga. Vlada Republike Srbije i resorna ministarstva su u ovoj godini uložili značajna sredstva u veliki broj projekata i kapitalnih investicija što u mnogome doprinosi poboljšanju uslova življenja i kretanja stanovnicima u Opštinama Negotin, Kladovo, Majdanpek i gradu Boru, kao i bolje povezivanje svih na teritorijii čitave Srbije.

Načelnik Borskog upravnog okruga mr Vladimir Stanković zahvalio se predsednicima i gradonačelniku na profesionalnom odnosu i zalaganju.