Suzana Šuvaković, nakon udaje Šuvaković Savić, rođena 13.1.1969. godine u Majdanpeku, bila je nagrađivana operska pevačica, jedan od najznačajnijih soprana u istoriji srpske opere i prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Radila je, takođe, kao vokalni pedagog u Operskom studiju ,,Borislav Popović”.

Rođena Majdanpečanka, koja je u rudarskom gradiću provela i detinjstvo, u dodir sa svetom muzike došla je rano, pohađavši muzičku školu, u kojoj je prvobitno svirala klasičnu harmoniku, a potom se opredelila za pevanje. Ovaj poziv je usmerio i njeno studiranje, te je završila Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu, kod čuvenog soprana Radmile Bakočević, gde je i magistrirala.

Angažman u Operi Narodnog pozorišta u Beogradu dobila je pre završetka studija. Nakon debija u ulozi Tebalda, nastavila je redovno da nastupa u beogradskom Narodnom pozorištu. Tokom bogate karijere, na matičnoj sceni i u inostranstvu, ostvarila je niz uloga iz lirskog sopranskog faha. Najčešće sa Beogradskom filharmonijom i orkestrom Radio-televizije Srbije. U aktuelnom repertoaru Narodnog pozorišta pevala je uloge u operama: Karmen (Mikaela), Don Đovani (Dona Elvira), Boemi (Mimi), Pajaci (Neda, Kolombina), Evgenije Onjegin (Tatjana), Madam Baterflaj (Ćo Ćo San), Adrijana Lekuvrer (Adrijana Lekuvrer), Toska (Toska).

Pored Srbije, pevala je i 14 godina italijanskoj publici u renomiranim pozorištima i operama, poput onih u Rimu, Bariju, Padovi, Raveni, drugim evropskim gradovima, kao što su Oslo, Atina, London, Beč, ali i onim dalekim, vanevropskim, poput Seula. Godine 2014. na Velikoj sceni Nacionalnog teatra održala je zapaženi solistički koncert pod nazivom ,,Pučiniju u častˮ. Za Dan pozorišta, 22.11.2015. godine, dobila je Nagradu za izuzetno značajan ukupni umetnički doprinos. Dobitnica je i prve nagrade na Međunarodnom takmičenju ,,Petar Konjović”.

Posle teške bolesti preminula je 18.10.2016. godine u Beogradu. Za sobom je ostavila supruga Vladana i ćerku Katarinu. Sahranjena je na beogradskom groblju Lešće. Uz Stevana Mokranjca, Vladimira Đorđevića i Ljubišu Stojanovića Luisa, sa pravom se može smatrati najvećim muzičkim imenom istočne Srbije.

Profesor istorije Miloš Petrović, proveo je detinjstvo u Donjem Milanovcu. Srednju školu završio je u Požarevcu a Filozovski fakultet u Beogradu. Trenutno je na masteru. Pored obaveza na fakultetu, volontirao je u Klubu saradnika Narodnog muzeja, Pedagoškom muzeju i Muzeju vazduhoplovstva u Beogradu. Uređuje FaceBook stranicu „Upoznajte Borski okrug“, piše za Portal mladih kao i za časopise kulturno-istorijskog karaktera.