Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем Мајданпек, где су са начелником Борског округа, градоначелником Бора и председницима општина Неготин, Кладово и Мајданпек разговарали о развоју путне и спортске инфраструктуре, железничком саобраћају и осталим темама из ресора Министарства.

Михајловићева је истакла да ће у овој години бити уложене четири милијарде динара у путну инфраструктуру Борског округа, док ће у железнички саобраћај Зајечарског и Борског округа у овој и наредној години бити уложено пет милијарди динара.

“Одржали смо конструктиван састанак на ком смо се, између осталог, договорили да се ове године реконструишу путеви Кучево-Мајданпек, Кладово-Милутиновац, Селиште-Бор, као и Неготин-Зајечар. Потенцијала у Борском округу има много и главни утисак са састанка ми је да људи овде имају енергију, оптимизам и јасне планове шта желе да реализују”, рекла је Михајловићева.

Она је додала да за Владу Србије нема већих и мањих градова, важних и мање важних, и да крећу грађевинска сезона и велики број пројеката који ће се реализовати и у овом крају. Она је похвалила и стандарде по којима се реконструише спортска хала у Мајданпеку, која ће бити потпуно енергетски ефикасна.

Вања Удовичић, министар омладине и спорта, изјавио је да се данас разговарало о реализованим и будућим пројектима круцијалним за грађане Борског округа, те да су чести доласци у овај крај доказ да је источна Србија изузетно важна за Владу Србије.

“Наш циљ је да привучемо туристе, развијамо спортску инфраструктуру и јачамо омладинске организације. Само у Спортски центар „Караташ“ до сада смо уложили 210 милиона динара. Такође, желимо да надахнемо младе да помогну у развоју локалне заједнице. Хвала потпредседници Михајловић што је у врх приоритета поставила не само развој инфраструктуре, већ и подршку женском спорту”, рекао је он.

Драган Поповић, председник Општине Мајданпек, изјавио је да верује у Владу Србије и министре који су данас посетили Мајданпек, јер су показали да испуњавају дата обећања.

“Данас смо се договорили шта ћемо све реализовати у наредних годину дана. Већ почетком маја чека нас отварање спотске хале чија реконструкција је у току”, рекао је он.

Владимир Станковић, начелник Борског округа, рекао је да је од изузетне важности повезивање министарстава и локалних самоуправа и додао да је данас договорено доста планова који ће се реализовати у овој и наредној години.

“Ово је велики помак за Борски округ и сигуран сам да ћемо прве резултате данашњих договора видети већ ове године”, рекао је Станковић.