“Захваљујући Зиђину младост се враћа у источну Србију”

Начелник Борског управног округа мр Владимир Станковић је у разговору са новинарима кинеске ЦЦТВ истакао да је позитивно и друштвено одговорно пословање Зиђина у протеклих пет година створило добар привредни амбијент и дало простора за убрзани економски и друштвени развој не само Бора и Мајданпека, већ и околних градова.

„Посматрајући Борски округ у протеклих пет година видљиве су драстичне промене узроковане пословањем Зиђина и успоном рударске производње. Имамо историјски најнижу стопу незапослености, а просечне зараде су међу највишим у држави. Осим рударства и металургије, напредовале су и остале гране привреде, а долазак кинеских рударских компанија привукао је додатне инвестиције.

Сербиа Зијин Цоппер је запослила преко три хиљаде младих и образованих људи из региона и целе Србије. Отворено је много нових радних места код подизвођачких фирми, а повећана је и потражња за радницима у угоститељству, туризму и трговини. Компанија улаже у образовање, здравство, спорт и пружа подршку локалној заједници у свим сферама друштвеног живота. Посебно ме радује што се младост и знање враћају на исток Србије, јер компанија стипендијама, програмима стручне праксе и добрим условима рада мотивише средњошколце и студенте да каријеру граде у овом рударском крају“, – изјавио је начелник Борског округа мр Владимир Станковићу интервјуу за највећу кинеску националну телевизију.