Данас је начелник Зајечарског управног округа Владан Пауновић приредио новогодишњи пријем за бројне званице из политичког и јавног живота Тимочке крајине, представнике општина, полиције, правосуђа, здравства, образовања, јавних институција, привредног и културног живота.

Начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић истакао је и похвалио сарадњу између Моравичког и Зајечарског округа. „Начелници управних округа обично имају одличну сарадњу, а политику Владе Републике Србије подједнако спроводимо свако на својој територији. Управни окрузи су административни центри Владе Републике Србије. Сваки од нас начелника делује на својој територији, а међусобна сарадња је код начина спровођења законских прописа и стратешких договора око тога како да поједине ствари превазилазимо. Имамо и координацију и контакте између локалних самоуправа два округа у пословима за којима се укаже практична потреба. Начелници округа су и команданти Окружног штаба за ванредне ситуације, које иманује републички штаб, што значи да смо ми на неки начин испостава и републичког штаба јер се преко нас ангажују и специјаизоване јединице у случају ванредних ситуација, МУП-а и војске. Што се нашег округа тиче ова година је за нас била једна од успешнијих у историји ове регије. Наш округ постао је треће чвориште аутопутева у Србији, добили смо аеродром и још много тога. За 2020. годину се припрема изградња највеће писте за карго саобраћај једине у Србији која ће бити и највећа такве врсте у средњој и југоисточној Европи. Од тога пуно очекује читав овај део Србије јер ће транспорт роба ваздушним путем за читаву Србију са аеродромом Морава у Лађевцима много значити“, рекао је Јоловић.

„Ја сам годину дана начелник Борског управног округа и колега из Зајечара ми је пуно помогао. Оно што је још битније је сарадња где смо ми током 2019. године заједнички урадили и неколико кризних штабова и састанака и покренули једну озбиљну регионалну причу када је Боговински водозахват у питању. Мислим да је то јако битно за неколико локалних самоуправа и у Зајечарском и у Борском управном округу. На томе нећемо стати. Имамо и заједничке планове да наступамо и наредне године и пред Владом Републике Србије, заступајући ова два наша округа која су везана за источну Србију и Тимочку крајину“, рекао је начелник Борског управног округа Владимир Станковић.

„Ова година била година инвестиција и година инфраструктуре у Србији, али и Тимочка крајина може да очекује да ће добити неке своје нове комуникације, нове путеве, саобраћајнице са којима ће бити повезана са остатком Србије“ рекао је Владан Пауновић овом приликом и додао: „Мислим, пре свега на Шумадијски коридор који ће повезати централну Србију, од Младеновца до Бора, потом брзу магистрау која ће повезати источну Србију од Пожаревца до Доњег Милановца. Бисер српског туризма – Сокобања, биће повезана новим путем са Коридором 10, нећемо заборавити ни реконструкцију пута Зајечар – Књажевац, као и завршетак реконструкције пружне инфраструктуре од Ниша до Зајечара. То су улагања за будућност свих нас. Све то не би могло да буде урађено без великог ентузијазма, залагања и велике посвећености како самог руководства Србије тако и локалних самоуправа и округа у Тимочкој крајини. Та сарадња је на изузетно завидном нивоу и покренути су бројни пројекти који ће, надам се, у будућности подићи квалитет живота грађана на овом простору на један виши ниво“, рекао је начелник Пауновић.

Он је присутнима и свим грађанима Тимочке крајине, честитао срећне новогодишње и божићне празнике, у нових 365 дана треба бољи и већи просперитет Србији.