Начелници Борског управног округа и Окружног штаба за ванредне ситуације за Борски управни округ, обишли су Општину Мајданпек и Град Бор, где су са председницима локалних самоуправа и задуженим члановима општинских штабова за ванредне ситуације, одржали састанке.

Драган Поповић, председник Општине Мајданпек, мр Владимир Станковић, начелник Борског управног округа и Миодраг Марковић, начелник Окружног штаба за ванредне ситуације БУО (фотографија из архиве)

 

Након Савета округа на којем су учествовали представници Министарства унутрашњих послова и Штаба за ванредне ситуације Републике Србије, где су сагледане све критичне тачке на територији Борског управног округа, све локалне самоуправе су добиле конкретне задатке које у наредном периоду треба да реализују.

Градоначелник града Бора, Александар Миликић

Циљ ових састанака је да се појачају превентивне мере, дефинишу кључни проблеми и изнађу најбоља решења за њихово решавање. 

Начелник Штаба за ванредне ситуације за Борски управни округ, пуковник Миодраг Марковић је изнео конкретне циљеве и задатке, као и временске рокове за реализацију.

Мр Владимир Станковић, начелник Борског управног округа и Миодраг Марковић, начелник Окружног штаба за ванредне ситуације БУО