У присуству многобројних званица у сали Музичке школе у Бору, свечаном седницом је обележен 6. мај Дан општине Бор. Уз пригодан културно уметнички програм Центра за културу, председник Скупштине општине Бор Душан Марковић је отворио свечану седницу Скупштине општине Бор, а након тога се присутнима обратио председник општине Бор Живорад Петровић.

 

bor2

 

 – Прошлост, садашњост и будућност овог града везани су рударство и РТБ Бор, једног од стубова развоја привреде Србије. Али, иако је Бор град рудара и металурга очекујем да Бор буде и град мале привреде, породичних фабрика и туристичког развоја. Општини Бор су данас више него икада потребни пројекти и програми који ће упослити младе људе и зато ћемо учинити све да створимо повољан амбијент и привучемо страни и домаћи капитал. Сматрам да је Бор један модеран и леп град са развијеном инфрастуктуром и очекујем да ускоро и званично добијемо статус Града, рекао је Петровић.

 

Осим одборника Скупштине општине, свечану седницу су својим присуством увеличали представници РТБ-а на челу са генералним директором Благојем Спасковским, командант Команде за развој Тимочке бригаде Зајечар Војске Србије, начелник Борског управног округа, чланови Општинског већа општине Бор, директори јавних предузећа и установа у Бору, градоначелник града Зајечара, представници општина Мајданпек, Бољевац и Неготин, бивши председници општине Бор и многи други.

извор:www.opstinabor.rs