Захваљујући Министарству унутрашњих послова Републике Србије и локалној самоуправи у Неготину, Полицијска испостава у овом граду ради у новоуређеном објекту у центру места. Објекат је површине око 1.500 квадрата, вредност реконструкције је око 40 милиона динара, а у њему је усељена целокупна испостава Полиције – криминалистичка, саобраћајна и полиција опште надлежности. На овај начин решен је вишедеценијски проблем неготинске полиције са неадекватним просторијама за рад. Полиција је добила боље услове рада, а грађани квалитетније услуге надлежних служби, нагласио је приликом посете новим просторијама Полицијске испоставе у Неготину, потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

„Реч је о савременом и озбиљном објекту који може да задовољи све потребе. Од управних послова, вађења личних карата, пасоша, возачких и саобраћајних дозвола и осталог за потребе грађана, до свакодневних делатности полиције, просторија у којима се испраћа смена, редовни рад саобраћајне, криминалистичке, а и просторија које су намењене за полицију у домену рада у заједници, за рад са малолетним лицима. Све што је потребно да и полицајци буду задовољни. Хоћемо да следећа фаза буде повезивање видео наџора који постоји у оближној школи са Полицијском испоставом, али и изградња новог видео наџора који ће омогућити покривање улаза и излаза из сваког насељеног места на подручју општине Неготин односно да буде повезан са полицијском станицом овде. Тиме ће бити осигурани и обезбеђени и домови, а и повећана безбедност грађана. Ми у 2020. немамо ни једно озбиљније кривично дело на територији ове општине, али то не значи да полиција није будна и интензивно се ради сваког дана да ниво односно стопа криминалитета које је смањена и прошле године, буде још нижа“, истакао је Небојша Стефановић потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова.

Министар Стефановић је изразио задовољство стањем безбедности у овом крају и напорима полиције да одрже стање безбедности на високом нивоу истакавши да се, у складу са могућностима излази у сусрет потребама полиције и када је реч о побољшању техничких услова за рад, али и када је реч о броју службеника.

„Ми се трудимо да техником надомешћујемо неадекватан број припадника полиције. Расписани су конкурси и на нивоу Полицијске управе 10-так нових полицајаца ће бити примљено у наредном периоду и ми расписујемо још један нови конкурс. Надам се да ће се из Неготина јавити више кандидата где ћемо моћи да запослимо нове полицајце“, нагласио је он.

Осим обиласка нових просторија Стефановић је посету искористио и да разговара са руководством и полицијским службеницима о условима рада и о проблемима са кољима се суочавају, као и о мерама које треба предузети да полиција буде ефикаснија.