Председник Републике Србије Александар Вучић расписао је редовне парламентарне изборе за недељу, 26. април.

Вучић је у складу са Уставом Србије, потписао одлуку о расписивању избора за народне посланике.

„Избори су расписани за 26. април ове године. Свим учесницима желим успех“, рекао је Вучић.

Председник је рекао да су избори важан чин за земљу, јер се на њима људи опредељују у каквој земљи желе да живе, те да су велика одговорност, не само за политичке странке и групе грађана који на њима учествују, већ да су и од пресудног значаја за сваког грађанина Србије.

Зато је позвао грађане да узму учешће на изборима.

„Молим људе да узму учешће на изборима, да покажу озбиљност и одговорност према својој земљи, уверен да ће на најбољи начин изабрати пут за себе и своје породице, али пре свега за нашу лепу Србију“, рекао је Вучић.

Вучић је навео да жели да пре свега на дан избора, али и да током читаве кампање која ће бити дуга, буде демократска атмосфера, да се политички противници поштују, да излазе са различитим ставовима и аргументацијама и да кампања буде борбена, али мирна.

„Да људи могу да донесу најбољи суд о политици која је претходила, али и о политици која треба да допринесе бољој будућности за грађане“, рекао је Вучић.

Вучић је свим актерима пожелео добру, праву и демократску политичку утакмицу.

„Желим да 26. априла увече једни другима честитамо и да заједнички и уједињени кренемо у бољу будућност. Живела Србија“, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг/РТС