„Срећно Сретење, срећан Дан државности Републике Србије! Живела Србија!“ – честитка је начелника Борског управног округа мр Владимира Станковића.

Сретење, које се слави 15. фебруара, обележава се као Дан државности Републике Србије. Овај дан установљен је у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године подигнут Први српски устанак – борба за ослобођење од Турака.

Истог дана, 15. фебруара је у Крагујевцу 1835. године издан и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије – Сретењски устав.

Сретење је веома важан датум у историји Србије, како због политичког, тако и због културног карактера. Управо се овај датум слави не само као Дан дражвности, него и као Дан уставности Србије.

Према Закону о државним и другим празницима у Србији, Сретење – Дан државности Републике Србије је државни празник који се празнује 15. и 16. фебруара, тако што ће ови дани бити нерадни.

Као Дан Државности Сретење се слави од 2002. године, према одлуци која је донета на заседању Скупштине Србије 10. јула 2001. године.