Изузетно успешан скуп привредника из Тамбовске области Руске Федерације са предузетницима и пољопривредницима наше земље.

Првенствено замишљен као иницијални састанак у оквиру кога би се руководство компаније „Тамбовски сади“ упознало са могућностима, пре свега општине Кучево и Браничевског, Подунавског, Борског и Златиборског округа, састанак је претворен у скуп на коме су се гостима представили заинтересовани за сарадњу са скоро целе територије Србије – од произвођача воћа и поврћа из Баната и Војводине, до агробизнисмена из Аранђеловца, Шапца, Ариља, Бора, Пожеге, Београда, Пожаревца и Петровца, до начелника Борског округа мр Владимира Станковића.

Руску компанију представљали су Оријанов Александар Иванович, генерални директор, Ерсејева Таисја Владимирнова, извршна директорка и Антонов Валерије Павлович, технолог. Са њима је допутовао и Велибор Стевић, генерални секретар Удружења индустријалаца и предузетника Србије, а у радном делу учествовао је и професор са Пољопривредног факултета др Миле Вељовић.

Размењено је много информација и склопљено је више прелиминарних договора, пре свега за продају јагодичастог воћа.

На почетку састанка приказан је краћи филм о Србији, а потом је пројектован и синхронизован филм о привредним могућностима Кучева. Након формалног дела скупа, поједини учесници су имали краће одвојене састанке са руским партнерима, на којима су договарани конкретни облици сарадње.

Руска делегација је пре доласка у Кучево посетила компанију “Брамс” у Раброву где их је дочекао начелник Браничевског округа, Александар Ђокић, који их је упознао са могућностима за сарадњу у Браничевском округу.

Пре састанка одржаном у Центру за културу, руску делегацију је у згради Општинске управе дочекала председница општине Славица Булутић са најближим сарадницима. На састанку је договорена прелиминарна сарадња на пре свега привредном, а потом и културном и образовном пољу.

Руски привредници ће данас посетити више привредних и пољопривредних субјеката у Браничевском округу.

Комплетан текст преузет са сајта еБраничево. Фотографије аутора.

Скупу, поред начелника Борског управног округа, присусвовала је и Сека Вануцић, пољопривредни произвођач из села Горњана код Бора. Она је том приликом разговарала са представницима руске компаније, презентовала могућности које поседују мала сеоска регисторована домаћинства и предложила могућу сарадњу.

Начелник Борског управног округа мр Владимир Станковић је у свом излагању дао подршку и изразио задовољство због овако организованог скупа, захвалио се домаћинима на одличној организацији и пожелео успешан рад представницима руске компаније и домаћим представницима компанија и фирми из Србије, у нади да ће се и у наредним приликама остварити сарадња и са привредницима из Борског управног округа.