У општини Ешелници у Румунији, одржан је други састанак „Мостови пријатељства“ у којем су учествовали представници локалних власти 11 локалних самоуправа округа Мехединци и три локалних самоуправа Борског округа, као и представници два округа Румуније и Србије.

У предходном периоду одржани су састанци у Кладову, Бору у Србији и Свиници у Румунији.

На овом састанку представници Румунских општина и градова предложили су формирање асоцијације општина како би се аплицирало на пројекте Европске уније поред већ постојечег програма прекограничне сарадње ИПА-ИНТЕРЕГ Румунија-Србија.

Такође, предлог је да се настави са братским односом општина и градова које река Дунав спаја, да се унапреди сарадња у областима културе, спорта, економије и свему зајдничком а од интереса два народа Румуније и Србије.

Домаћин овог састанка био је председник општине Ешелница Мариус Васца. Присутни су били начелник округа Мехединци господин Алин Исуф, покретач и иницијатор „Мостова пријатељства Никола Ћурић председник општине Свинита, као и градоначелници и председници општина Мехеднинти округа у Румунији, а са српске стране присутни су били начелник Борског управног округа мр Владимир Станковић, председник општине Кладово Саша Николић са сарадницима, саветник градоначелника града Бора Никола Марић и члан градског већа града Бора Срећко Здравковић.

Видео прилог овог састанка и већи број фотогафија можете погледати на сајту ЕУРО Олтениа Инфо