Пре 37 година, 23.12.1985. у понедељак, на фреквенцији 101.7 MHz почео је са радом Радио Ђердап у Кладову. Премда основан годину дана раније, Радио Ђердап је 1985. започео емитовање програма из зграде у улици Саве Ковачевића 1. Опремљен напредном радио-опремом за то време, али првенствено захваљујући преданом раду запослених и богатим целодневним програмом, убрзо је стекао наклоност Кладова и околине.

Радио-станице су одиграле значајну друштвену улогу у историји Србије и Југославије, почевши од 1924. године када је покренут Радио Београд као тек девета радио-станица у Европи. Простор данашњег Борског округа је сачекао неколико деценија. Ипак, релативно рано за провинцију, редом су започели емитовање програма: Радио Бор (1969), Радио Мајданпек (1972), Радио Крајина (1981) и напослетку Радио Ђердап (1985). Квалитетним садржајем је постављен темељ за даљи развој радио-станица и телевизија у овом делу Србије.

Крајем септембра 2007. године, Радио Ђердап је постао први приватизовани електронски медиј на простору Борског округа. Упркос тешким приликама за локалне медије, које су довеле до бројних гашења и пре приватизовања, кладовска радио-станица је опстајала наредних безмало 9 година. Након емитовања на фреквенцијама 101.7 MHz и превасходно 89.0 MHz, навршивши три деценије постојања, Радио Ђердап је угашен 2016. године.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.