Пре 54 године, 30.12.1969. у уторак, Радио Бор је почео са радом, најпре емитовањем једночасовног програма на таласној дужини 318 метара. После листа ,,Колективˮ покренутог 1947. године, било је то друго јавно гласило у Бору. Основан захваљујући Рударско-топионичарском басену Бор, представљао је део тада Основне организације удруженог рада ,,Штампа, радио и филмˮ.

Убрзо по оснивању, Радио Бор је стекао бројна признања. Вишеструко је награђиван од стране Заједнице радио дифузних установа Србије. Уз бројне награде, разноликим програмом стицане су и бројне симпатије. Та се разноликост протезала од емисија за децу и младе попут чувене ,,Мало појачај радиоˮ, преко политичких и забавних, до саветодавних емисија попут ,,Шта сте учинили за ваше здравље?ˮ.

Развојни пут је Радио Бор водио од некадашње зграде Војног одсека, преко седмог спрата Скупштине општине, до коначног уточишта у улици Моше Пијаде 19, односно зграде Дома културе која је заштићена као непокретно културно добро. Покретањем телевизијског програма 1993. године, настала је Радио-телевизија Бор.

Под њеним окриљем, Радио Бор је данас најстарија радио-станица у Борском округу и емитује програм на фреквенцији 103.1 MHz. Уједно, реч је о једној од најдуговечнијих радио-станица у Србији које су још увек активне. Јуна 2021. године, фејсбук страница Упознајте Борски округ своје прво радијско представљање имала је управо у програму Радио Бора.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.