13.3.1972. године, емитовањем двочасовног програма на таласној дужини 249 метара, почео је са радом Радио Мајданпек. За првог уредника била је именована Десанка Стефановић, док је први спикер била Мира Татић, а техничар Јован Павловић. У почетку је предајник од 100 w покривао само градско подручје Мајданпека, да би се временом повећавала покривеност, као и број емисија, од којих су поједине убрзо стекле и висока признања.

Са почетком рада локалне телевизије 1995. године Радио Мајданпек прераста у Радио-телевизију Мајданпек, која ће под тим именом постојати до 2016. године.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.