22.5.1968. године очи фудбалске Југославије биле су упрете у најуспешнији југословенски фудбалски клуб, Црвену звезду, и најуспешнији фудбалски клуб источне Србије, Бор. Београдски црвено-бели и борски црно-бели играли су финале купа Југославије, који је тада носио назив Куп Маршала Тита, највише клупско фудбалско надметање на испадање у Југославији.

Иако је тадашњи РФК Бор био поражен од Црвене звезде у финалу, будући да је Црвена звезда исте године обезбедила играње Купа европских шампиона, претече Лиге шампиона, Борани су обезбедили излазак на европску сцену и играње Купа победника купова.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.