13.8.1938. године у Кладову је ударен камен темељац једном од најрепрезентативнијих административних здања у источној Србији, данашњој згради Општине Кладово, а тада згради Среза Кључког. О овој свечаности сведочио је и један од реномираних листова Краљевине Југославије:

,,Данас у 10 часова ударен је камен темељац за нову државну зграду у којој ће бити сва државна надлештва у Кладову.

Полагању камена темељца присуствовали су сви шефови државних надлештава као и многи виђени грађани. Зграда ће бити на два спрата и моћи ће да прими сва надлештва.

Заузимањем г. др Љутице Димитријевића, народног посланика за Срез кључки, одобрен је од стране Моравске бановине кредит од 1,400.000 динара за ове радове. Радове на овој грађевини изводи предузимач г. Васецки из Неготина, а надзорни инжењер је г. Шомла, шеф Техничког одељка.

После завршене свечаности гостима је приређена мала закуска док је радницима дат обилан ручак.ˮ

Дневни лист ,,Времеˮ, 14.8.1938

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.