У 2020. годину Ватрогасно-спасилачка јединица у Неготину ушла је опремљена новим ватрогасним возилом.

Министарство унутрашњих послова испоручило је неготинским ватрогасцима најсавременији камион марке „Камаз“ за интервенције приликом гашења пожара.

„Ново возило је велики помак и велика помоћ нашим ватрогасцима имајући у виду број интервенција који је ове године око 350 и да су на терену скоро свакодневно. Наша општина је велика, треба покрити сваки део и свуда стићи и из тог разлога ово возило је било преко потребно нашим ватрогасцима“, казао је председник општине Владимир Величковић.

Последње ново возило у неготинску јединицу стигло је 1984.године. Ново возило опремљено је за техничке интервенције, гашење пожара, капацитета 3.200 литара.

Према речима команданта Ватрогасно-спасилачке бригаде Борског управног округа Ивана Јанковића, ново возило је одмах упућено у Неготинску јединицу због потреба на терену, а због могућности да и остале јединице буду покривене новом опремом у току 2020. године кроз пројекте прекограничне сарадње Румунија-Србија ИПА програма у локалним Самоуправама Бор, Кладово и Мајданпек. Како је командант нагласио, у 2019. години је Министарство унутрашњих послова издвојило озбиљна средства за опремање јединица на територији читаве Србије што у многоме олакашава рад ватрогасаца-спасиоца на терену.