Захваљујући председнику Александру Вучићу, Влади Републике Србије, и представнцима Министарстава Владе Републике Србије на првом месту Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре на челу са министарком проф. др Зораном Михајловић, после више деценија, у Борски управни округ је уложено много ресурса у побољшање инфраструктуре и реализацију великог броја пројеката током 2019. године. Сви реализовани пројекти су од круцијалног значаја за побољшање услова живљења и комуникација становника четири локалних самоуправа са територије Борског управног округа: града Бора, и општина Неготин, Мајданепек и Кладово.

Начелник Борског управног округа мр Владимир Станковић организовао је новогодишњи пријем у седишту округа за представнике јавног и друштвеног живота са територије округа и том приликом су сумирани резултати рада.

Поред државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе, господина Ивана Бошњака, скупу су се одазвали начелник Зајечарског управног округа Владан Пауновић, градоначелник града Бора Александар Миликић, председник општине Неготин Владимир Величковић, начелници општинских управа Мајданпек и Кладово као и начелница градске управе Бор. Такође, поред представника локалних самоуправа, присутни су били и представници полиције, војске, команде за развој Тимочке бригаде, Безбедоносно инфорамтивне агеницје, сектора за ванредне ситуације, ватрогасно-спасилачког батаљона, оснвног и вишег судства и тужилаштва, правобранилаштва, управе царине, здравствених установа, републичких инспекција, просвете, рударских комапнија Сербиа Зијин Бор Копер доо, Хондга, представник компаније Еликсир Прахово, приватне компаније Текијанка, Завода за јавно здравље, ПИО фонда, пореске, Техниког факултета, Института, медијских кућа, аутопревозника, Регионалне привредне коморе, бивши начелници округа, ИНТЕРЕГ ИПА програма Румунија-Србија, националне службе запошљавања, банкарског сектора, водопривреде, бивши генерални директор РТБ Бор садашњи саветник Зијина и повереник Српске напредне странке и многи други.

„Ова година је за Борски управни округ била изузетно успешна захваљујући, пре свега, заједништву које наш округ чини јаким и међу бољим у Србији, на шта сам веома поносан”, рекао је Владимир Станковић, начелник Борског управног округа.

 

Град Бор и општине Неготин, Кладово и Мајданпек, истакао је Иван Бошњак, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе, несметано „спроводе политику Владе Републике Србије на крајњем истоку земље и да су најодговорнији људи локалних самоуправа и управних округа у несметаној комуникацији са грађанима и привредом”.

“Оно што желим ексклузивно да најавим да ће се Борски управни округ, заједно са осталим локалним самоуправама, придружити најновијој иницијативи за обједињавање Карпатског региона Европе како би се повезали са суседним и земљама у ширем окружењу и заједнички реализовали пројекте у овом делу Европе”, рекао је Бошњак.

Присутнима су се обратили и начелник Зајечарског управноог округа, Владимир Пауновић, председник општине Неготин Владимир Величковић, као и Александар Миликић, градоначелник Бора.

“Борски округ показао се као јединствен у спровођењу заједничких интереса како Града Бора, тако и општина Неготин, Кладово и Мајданпек. Као округ имамо веће шансе да заједнички наступамо на тржишту кад је у питању развој туризма и привреде”, рекао је Александар Миликић.

„Кроз заједништво јасно показујемо жељу да достигнемо договорене циљеве ии приближимо се остатку Србије“ – речи су председника Општине Неготин Владимир Величковића.

Начелник Борског управног округа мр Владимир Станковић захвалио се свим присутнима, свима који нису могли да дођу због унапред заказаних обавеза уз извињење због немогућности да позове већи број људи. Уз видео презентацију којом је приказан само део онога што се радило у предходној години, начелник је нагласио да је био у контакту са више стотина људи и представника различитих институција, те да су сви били на изузетном професионалном и људском нивоу у решавању постављених задатака.

На задовољство свих присутних, закључак је да је година иза нас заврешена са изузетним резултатима, да је заједништво у раду веома битна чињеница, те да велику захвалност за све урађено иде управо Влади Републике Србије, нашем председнику Александру Вучићу и свим представницима министарстава Владе Републике Србије.