Положај жена у свету и код нас је у многоме бољи за разлику из предходног времена, али је и даље неповољан ако узмемо у обзир положај мушкараца. То је посебно изражено у радно правним односима, у структурама управљања и у породичним односима.

Иако живимо у 21. веку, запослених жена има за 16% мање у односу на запослене мушкарце, оне заузимају тек четвртину највиших позиција одлучивања у компанијама, а чине нешто мање од трећине предузетника (31,7%) – подаци из предходних година.

На овај и сваки други дан не сме се заборавити ни чињеница да су жене и деца у великом броју и даље жртве најтежих облика породичног и партнерског насиља и да заједничка борба против насиља и заштита жртава насиља мора бити приоритет државе и друштва.

Начелник Борског управног округа мр Владимир Станковић, организовао је за запослене у округу и републичке инспекторе са територије Борског управног округа скромно дружење у просторијама округа. Том приликом се обратио колегама честитавши празник у жељи да према колегиницама и свим женама у округу сваки дан будемо пажљиви и да се понашамо с поштовањем какво жене и заслужују.

Срећан 8. Март!