Поводом Светског дана цивилне заштите, у Бору је прво одржана показна вежба а затим и Свечана седница градског штаба цивилне заштите.

Припадници Цивилне заштите града Бора у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова у Бору извели су на платоу Дома културе јавну показну вежбу.

На Свечаној седници, начелник сектора за ванредне ситуације Миодраг Марковић одржао је кратку презентацију са извештајем за предходни период у којем је истако превентивни рад свих у Борског управном округу, као и резултате који су довели до тога да у предходној години није било ванредних ситуација.

Градоначелник града Бора захвалио се и уручио признања најзаслужнијима у раду у тренуцима када је било потребе интевенисати, како припадницима ватргосано-спасилачког батаљона, тако и компанији Ракита из Бора.

Начелник Борског управног округа изразио је захвалност свим представницима локалних самоурава у округу, и навео пример добре праксе у граду Бору око обавештавања и поступања у реалном времену.