До почетка децембра ове године биће завршена рехабилитација дела државног пута I B реда 35 од Кладова до Доњег Милановца – изјавио је у Рудној Глави, председник Србије Александар Вучић на састанку на коме су присуствовали Саша Николић, председник општине Кладово, начелник Борског округа, градоначелник Бора и председници општина Мајданпек и Неготин. Председник Србије је истакао да ће бити рехабилитована деоница пута која пролази кроз најлепше пределе Ђердапске клисуре и додао да ће то допринети бржем и квалитетнијем одвијању саобраћаја на веома фреквентном делу Ђердапске магистрале. Tиме стварамо услове да се зауставе одласци из општине Кладово, поручио је на састанку у Рудној Глави – Александар Вучић, председник Србије. Реч је о деоници дугој 64,5 километара која општине Кладово и Мајданпек из Борског округа преко Доњег Милановца државним путем I B реда 34 повезује са општинама Голубац и Велико Градиште и градом Пожаревцем у Браничевском округу.
Рехабилитација те саобраћајнице веома је важна за живот свих људи у економском смислу, у том делу Србије, али и за бројне туристе који преко граничног прелаза Ђердап улазе у нашу земљу и у Румунију.
Држава је у рехабилитацију дела државног пута Кладово – Брза Паланка инвестирала 1,37 милијарди динара, док је за изградњу моста код Милутиновца уложено додатних 115,2 милиона динара. Драго ми је што са мештанима општине Кладово могу да поделим задовољство и да уједно искажем захвалност у име грађана оштине Кладово нашем председнику због нове инвестиције на коју се дуго чекали и која ће имати велики значај за наш крај. То ће афирмисати туристичке потенцијале и допринети да Кладово заузме још значајније место на туристичкој мапи Србије. Истовремено држава и председник Србије Александар Вучић шаљу јасну поруку да се залажу за равномеран развој сваког дела наше земље – нагласио је Саша Николић, председник општине Кладово.