Некадашњи синоним за индустрију Доњег Милановца, фабрика за прераду метала и пластике ,,Мегапластˮ, имао је широк опсег пословања и производње, како на локалном, тако и на државном нивоу. Између осталог, откривање једног од симбола данашњег Неготина, споменика Хајдук Вељку у центру овога града, 1983. године, било је повод за израду свечане медаље у овој фабрици.

Аутор медаље Хајдук Вељко Петровић, израђене у ,,Мегапластуˮ, био је Небојша Митрић, уједно аутор неготинског споменика. У знак захвалности, свечана медаља са ликом крајинског хероја, пречника 51 милиметар, додељена је Дејану Медаковићу 1983. године. Академик Медаковић, историчар уметности који је 15 година касније постао и председник САНУ, свечану медаљу поклонио је Српској академији наукa и уметности, чију ризницу и данас краси медаља настала у погону некадашег доњомилановчког гиганта у Мосни.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.