Чувени професор Коста Вујић, рођен 1829. у Земуну и преминуо 1909. у Београду, српској јавности постао је познат деценијама после своје смрти захваљујући Миловану Витезовићу који је, на основу текста академика Михаила Петровића Аласа, 1971. године првобитно израдио сценарио за ТВ драму, за коју је годину дана касније снимљен филм са Павлом Вујисићем у главној улози, а 1983. роман под називом ,,Шешир професора Косте Вујићаˮ. Четири деценије након првог филма, 2012. године снимљен је и римејк истог филма, у режији Здравка Шотрe, са Александром Берчеком у главној улози.

Коста Вујић остао је упамћен као професор београдске Мушке гимназије, коју су у његово време похађала каснија велика имена, попут Јована Цвијића, Михаила Петровића Аласа, Пере Тодоровића, Љубомира Стојановића, Јаше Продановића, Милорада Митровића и Павла Поповића. Ипак, професор Вујић је поред Београда службовао у још пет српских градова. Један од њих, поред Крагујевца, Пожаревца, Зајечара и Шапца, био је и Неготин.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.