Игравши финале југословенског купа 1968. године, РФК Бор обезбедио је учешће у Купу победника купова, претечи Купа УЕФА, то јест, данашње Лиге Европе. Мада је у финалу купа Југославије Бор био поражен од Црвене звезде, са обзиром да су београдски црвено-бели исте године освојили и Прву лигу Југославије, Борани су наступили на сцену другог најјачег европског такмичења.

О томе колико је такмичење било јако, говори и то да су победници претходних година били Милан, Бајерн Минхен и Борусија Дортмунд. Противник РФК Бор био је Слован из Братиславе. Борани су са једним голом мање испали од словачког великана, изгубивши у Братислави 3:0, али и добивши Слован у Бору са 2:0. Екипа из Братиславе освојила је те сезоне европски Куп побединика купова, победивши велика европска имена фудбала, као што су Порто, Торино, Данфермлин и у финалу Барселону.

Једини који су успели Словану да нанесу пораз били су Порто, победивши их са 1:0 на домаћем терену, и РФК Бор, савладавши каснијег победника такмичења са 2:0 у Бору.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.