Кладово је кроз своју дугу историју изнедрило многе значајне људе, али је, такође, било дом и великих људи који су са стране долазили у варош на Дунаву. Једна од таквих особа која се на неко време била скућила у Кладову, био је и један од највећих филателиста и нумизматичара свих времена, Филип Ферари де ла Ренотијери.

Рођени Парижанин и милијардер племићког порекла, из друге половине 19. и с почетка 20. века, остао је упамћен и као велики дародавац сиромашнима, али и кладовској школи. У Кладову је боравио као власник бродарске агенције. Филип Ферари је од раног детињства почео да сакупља поштанске марке, да би се касније вредност његове колекције процењивала на 5 милиона фунти. Претпоставља се да је реч о највећој колекцији поштанских марки икада.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.