Бобана Величковић Момчиловић, рођена 25.1.1990. године у Бору, српска је репрезентативка у стрељаштву и двоструки учесник Олимпијских игара, у Лондону 2012. и Рију де Жанеиру 2016. године, у коме је освојила 7. место у финалу дисциплине ваздушни пиштољ 10 метара. Стрељаштво тренира од 1999. године, а од 2000. се такмичи. Двострука је европска првакиња из 2010, са такмичења у Меракеру, и 2012. године, са такмичења у Вјермуаекију, и победница светског купа у Минхену 2016. године.

Рођена Боранка одрасла је и школовала се у свом родном граду. Похађала је основну школу ,,Свети Саваˮ и гимназију ,,Бора Станковићˮ. Стрељаштвом је почела да се бави у у четвртом разреду основне школе. Иако Бор данас има стрељану, од 2011. године, на почетку њене каријере места за тренинг стељаштва била су библиотека борске гимназије и свлачионице градског базена.

Међутим, то није омело Бобану да већ на самом почетку своје каријере осваја медаље. Године 2004. освојила своју прву појединачну медаљу на државном првенству Србије и Црне Горе, уједно поставивши кадетски рекорд. Недуго потом постала је и члан репрезентације. Са јуниорском репрезентацијом Србије прву медаљу освојила је 2007. године, реч је о сребру са Европског првенства у Француској, на коме је освојила и прву појединачну, бронзану медаљу на европском надметању.

Три године касније постала је најбоља у Европи у својој дисциплини, освојивши златну медаљу на Европском првенству 2010. и потом 2012. године. Успехе је наставила да ниже и на светским првенствима, освојивши првобитно сребро у Минхену 2015. и затим злато 2016. у истом граду. Бронзано одличје освојила је 2018. године у Ђеру.

Иако је пропутовала највећим делом Европе и обишла далеке земље на другим континентима, попут Кине, Аустралије и Бразила, Бобана Величковић, од 2016. Величковић Момчиловић, остала је да живи у свом родном граду, Бору. Уједно, чланица је стрељачког клуба Бор 030.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.