Почетак 1932. године обележен је, између осталог, избором за Мис Југославије. Саставни део избора били су бројни конкурси широм Краљевине Југославије које је расписао дневни лист ,,Времеˮ. О значају манифестације сведочио је велики одзив, уступљени медијски простор, али и подршка Међународног комитета.

Избору за најатрактивнију девојку Југославије приступио је велики број места из свих делова земље, од оних највећих попут Загреба, Скопља, Сарајева и Београда, до мањих места попут Кратова, Рашке или омалене Бајше. Међу првих 19 места који су одабрали представницу своје области, био је Неготин.

Конкурс је трајао готово читавог месеца јануара, градови и варошице првобитно су појединачно организовали локалне изборе за Мис. Услови су били да девојка буде старости од 16 до 25 година, неудата и са добрим угледом у друштву. Одабрани ужи број кандидаткиња је потом позван у Београд, након чега су коначна победница и прва пратиља путовали о трошку Међународног комитета у Париз и Ницу где је одржан избор за Мис Европе.

Био је то четврти такав избор за Мис у Југославији који је био саставни део светског надметања. Тимочку Крајину представљала је Мис Неготина, док је са ширег простора источне Србије учествовала и Мис Пожаревца. За Мис Неготина била је изабрана студенткиња права Војислава Николић, прва на приказаном исечку из новинског чланка у доњем левом углу.

Фотографија изабране Мис Неготина објављена је 17.1.1932. у Времену, скупа са фотографијама Мис Сремске Митровице, Мис Скопља и Мис Новог Сада. Као и остале кандидаткиње, односно победнице локалних избора за Мис, споменуте четири фотографисане су у фото атељеу ,,Ромеоˮ у Београду, о трошку секретаријата конкурса.

На коначном избору за Мис Југославије, одржаном 27. јануара у просторијама Ауто-клуба у Београду пред 1500 гостију, победила је Мис Великог Бечкерека, данашњег Зрењанина, госпођица Олга Ђурић. За њом су следиле Мис Загреба Ђина Девчић и Мис Цетиња Ксенија-Сенка Беговић.

На објави приказани су исечци од 17. јануара, када је пренета вест о избору за Мис Неготина, и исечак од 29. јануара са фотографијом новоизабране Мис Југославије (горе десно).

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.