На данашњој седници Владе Републике Србије одлучено је о додатном попуштању мера донетих у циљу превенције ширења заразне болести COVID-19, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

Од понедељка, 27. априла, дозвољен је рад пијацама у затвореном простору, фризерским и козметичким салонима, салонима за негу лепоте, као и фитнес центрима и теретанама.

Сви објекти морају обављати своје делатности уз коришћење заштитне опреме (маске, рукавице, дезинфекциона средства). Поједини објекти, попут теретана и фитнес центара, услед природе делатности, морају додатно појачати дезинфекцију објеката и посебним протоколима уредити начин рада, водећи рачуна о социјалној дистанци и броју људи унутар објекта.

Препоручено је да се због ограничења броја људи, делатност у овим објектима обавља само по принципу заказивања термина, како би се избегло окупљање већег броја људи у затвореном простору.

Забрана кретања почиње данас у 18 часова и траје до понедељка у 5 часова ујутру.

Пензионери ће моћи данас и у недељу, од 18 часова до 1 час ујутру, да искористе својих пола сата за шетњу, на удаљености не већој од 600 метара од места становања. Од понедељка, 27. априла, пензионери ће моћи да одлазе у шетњу у трајању од једног сата.