Компанија „Сербиа Зијин Бор Копер“ која послује у Бору и Мајданпеку, у време COVID-19, донирала је вредну опрему Србији, као и граду Бору и општини Мајданпек.

Између осталог, представници компаније „Сербиа Зијин Бор Копер“, донирали су вредну медицинску и лабараторијску опрему којом ће се вршити тестирања на Covid-19, а касније и за остале лабараторијске потребе. Ова вредна опрема упућена је у клинички центар у Нишу, док је граду Бору и општини Мајданпек донација у виду заштитен опреме.

Део заштитне опреме достављен и је седишту Борског управног округа, на шта се начелник округа мр Владимир Станковић захвалио следећим речима:

„У складу са Вашом праксом у виду друштвене одговорности, и датим донацијама Републици Србији, градовима Београду, Нишу, Бору и оптини Мајданпек, у време када је помоћ неопходна, овим путем Вам се срдачно захваљујем испред Борског управног округа.

У нади да ћемо заједно пребродити и ову тешку ситуацију, те кренути у даље радне и ине победе, желим Вам пуно успеха у наредном периоду, а пре свега добро здравље, вама, вашим породицама, свим запосленим у компанији!“

Генерални директор компаније „Сербиа Зијин Бор Копер“, господин Јиан Химинг, одговорио је следећим речима:

„Поштовани господине Станковићу, 

Као што је рекао председник Хи Јинпинг, кинеско-српски односи представљају најдубљи однос између две државе. Без обзира на то са каквим се ризицима и изазовима суочавамо, то само може да учини наше челично пријатељство неуништивим.

Замисао и задатак Зијин-а су „развој рударске индустрије, допринос друштву“. Суочени са изазовом који представља нови корона вирус, као компанија која послује унутар Србије, испуњавање друштвене одговорности је не само наша дужност као корпоративног грађанина, већ и наша дужност као браће који попут најрођенијих и пријатеља који су верни једни другима.

Ми смо тражили од градске управе да део маски који је део донације уступе округу на коришћење, надамо се да ће бити од помоћи.

Верујем да ће српски народ јединством сигурно однети победу у борби против епидемије.

Хвала Вам на бризи коју сте исказивали све до сада и надам се ће те и убудуће наставити да свом снагом пружате подршку развоју Компаније. 

Из свег срца Вам, господине желим добро здравље и пословне успехе! Желим просперитет борском округу, а његовом народу срећу!“