Na području borskog okruga završen je veliki broj infrastrukturnih projekata, a mnogi se još uvek rade. U narednom periodu za ovaj deo Srbije najznačajniji projekat je izgradnja autoputa Vožd Karađorđe. Priprema projektne dokumentacije bi trebalo da bude završena do kraja ove godine, a u toku je eksproprijacija zemljišta. U Opštini Negotin se, takođe privodi kraju priprema projektne dokumentacije za izgradnju Hemijsko-tehnološkog parka u okviru firme Eleksir Prahovo. Za rad u ovom parku zainteresovano je nekoliko većih stranih kompanija, a očekuje se da će tu posao naći značajan broj radnika iz Borskog okruga, istakao je načelnik Borskog upravnog okruga мр Vladimir Stanković govoreći o infrastrukturnim projektima u ovoj godini.

Završna obrada snimanja Dunava u okviru projekta izvlačenja brodova koji su potopljeni pre nekoliko decenija je počela. Otkriveno je 25 brodova, a njihovo izvlačenje će zavisiti od hidro-meteoroloških uslova koji će omogućiti roniocima da obave podvodna ispitivanja. Do sredine ove godine bi trebalo da bude završena kompletna projektna dokumentacija koja će omogućiti da sertifikovane firme koje imaju tehničkih mogućnosti i obučene ljude da počnu njihovo izvlačenje. Njihovim uklanjanjem biće ubrzan saobraćaj na Dunavu, teretni i putnički“ napomenuo je мр Vladimir Stanković načelnik Borskog upravnog okruga

Poboljšanje kvaliteta drumske, železničke i rečne infrastrukture će svakako doprineti boljoj povezanosti regiona kako u zemlji, tako i u susednim državama. To će posredno doprineti da strani investitori imaju bolje uslove za ulaganja u ovom delu Srbije, naglasio je načelnik Borskog upravnog okruga мр Vladimir Stanković.