БОР-Кинески округ Шангханг и компанија „Зиђин Копер Бор“ донирали су Бору и Мајданпек стотину хиљада маски, више од хиљаду заштитиних визира, рукавице и униформе. Ово је само једна од бројних донација Кине српском народу у циљу спречавања ширења корона вируса.

„Надамо се да ће опрема бити веома брзо испоручена болницама и осталим институцијама. Осећамо обавезу да помогнемо српском братском народу у борби против овог вируса“, рекао је Декси Линг, заменик генералног директора компаније Зоиђин Копер Бор.

На овај начин показујемо да је братски однос Кине и Србије на највишем нивоу, што исто важи и на локалу где је Град Бор пре неколико месеци потписао протокол о братимљењу са кинеским округом Шангханг.

„Плод братимљења јесте брига једни о другима у ситуацији када је тешко. Показало се да је кинески народ уз нас и сада сваки наш суграђанин има прилику да добије маску“, нагласио је Александар Миликић, градоначелник Бора.

Захваљујући компанији „Зиђин Копер“, Граду Бору предстоје бољи дани. Када производња расте повећава се и буџет Града Бора.

„Пуњење буџета града значи да ће се развијати локална инфраструктура. У претходне две године Град Бор је успео из сопствених средстава да обезбеди у селима 45 киломатара новог асфалта и 25 километара у граду, као и 160 километара насипаних атарских поутева“, додао је Миликић.

Уручењу донације кинеског округа и компаније Зиђин Копер, Бору и Мајданпеку присуствовао је Министар рударства и енерегетике Александар Антић.