Услед лоших пандемијских резултата и благог повећања броја оболелих од Covid-19, одржан је координациони састанак у Општини Кладово.

Састанку су присуствовали начелник Борског управног округа мр Владимир Станковић, председник општине Кладово, Саша Николић, начелник окружног штаба за ванредне ситуације БУО, Миодраг Марковић, начелница републичке санитарне инспекције за Борски и Зајечарски округ, Бистрица Михаиловић, начелниц општинске управе Кладово, Златко Калиновић и инспектори општинске комуналне инспекције из Кладова и председник Комисије за координацију инспекцијског надзора општине Кладово, Бојан Божановић.

Надлежни органи, инспекцијске службе и комунална полиција вршиће строгу контролу поштовања епидемиолошких мера у наредним данима и Влада Републике Србије и овим путем још једном позива на поштовање свих епидемиолошких мера и апелује на личну одговорност свих грађана. Све мере уведене су ради заштите здравља становништва и свођења социјалних контаката на минимум али до коначне победе над пандемијом потребан је допринос свих појединаца у друштву.

Вакцинација против заразне болести Covid-19 одвијаће се без прекида по унапред утврђеном плану и у наредним данима, тако да нове мере ни на који начин не угрожавају процес имунизације.