У сали Народне скупштине Републике Србије, одржан је састанак Мреже за спорт, чија је тема била „Локалне заједнице у области спорта – перспективе и изазови у финансирању и стратешком планирању“.

Ову активност заједнички су организовали Стална конференција градова и општина и Спортски савез Србије, а реализована у оквиру пројекта „Институционална подршка СКГО – трећа фаза“, коју подржава Влада Швајцарске.

Циљ скупа је био да се кроз дијалог републичких и локалних власти отвори дискусија о заједничким циљевима и задацима везаним за област спорта у локалним заједницама, односно да се анализирају постојеће улоге и одговорности у овој области, мапирају изазове и предложе могућа решења.

Теме које су разматране у оквиру скупа су: финансирање спорта у јединицима локалне самоуправе , планови развоја спорта, сарадња између Државне ревизорске институције и јединица локалне самоуправе у овој области, потенцијални ЕУ фондови намењени за спорт.

Скупу су присуствовали представници локалних самоурпава који се баве питањем спорта на локалном нивоу – чланови мреже за спостр СКГО, представници териоторијалних спортских савеза, представници министарства спорта и омладине и министар Вања Удовичић.