Поводом Међународног дана цивилне заштите у сали градске Скупштине града Бора, одржана је свечана седница Штаба за ванредне ситуације.

Поред званичника града Бора, седници су присуствовали и начелници Борског управног округа, полиције и окружног штаба за ванредне ситуације.

На седници су истакнуте важне активности које су, у погледу јачања цивилне заштите, спроведене у претходном периоду.

„Најзначајније активности свакако су формирање стручно-оперативних тимова за заштиту и спасавање у ванредним ситуацијама, као и именовање и обука повереника и заменика повереника цивилне заштите у свим сеоским и градским месним заједницама. Град Бор је у претходној години издвојио средства из буџета града за чишћење критичних корита водотокова другог реда у шест сеоских месних заједница, и урађену процену ризика од елементарних и других непогода на територији града Бора.“ истакао је градоначелник Александар Миликић. 

 

Кратку презентацију одржао је начелник окружног штаба за ванредне ситуације у Борском управном округу Миодраг Марковић у којој је присутнима презентовао досадашњи рад и указао на озбиљност у наредним активностима.

На седници су додељене и захвалнице за посебно залагање и истакнути рад у овој области, које су добили Мира Мартиновић, Бранислав Јовановић, Зоран Здравковић и Бобан Жикић.

Међународни дан цивилне заштите обележен је и у општинама Неготин, Мајданпек и Кладово.