До 27. новембра, мештане који живе у удаљеним сеоским срединама, на територији коју покрива Полицијска управа Бор, обилазиће Мобилни информативни центар Министарства унутрашњих послова Србије. Тако ће мештани имати могућност да поднесу захтеве за издавање личне карате или пасоша, разговарају са полицајцима и укажу на евентуалне проблеме, а да притом не морају да путују до Полицијске управе у Бору.

БОР – Припадници Полицијске управе у Бору, уз помоћ Мобилног информативног центра Министарства унутрашњих послова Србије, ових дана обилазе удаљена подручја у борском округу, са циљем повећања безбедности мештана, нарочито оних из удаљених сеоских средина. Мештани имају могућност да поднесу захтев за издавање личне карате или путне исправе, разговарају са полицајцима и укажу на евентуалне проблеме.

Мобилни информативни центар обишао је села Злот и Кривељ, а наредних дана посетиће Јабуковац и Кобишницу на територији Општине Неготин, Месну заједницу Брза Планка и село Ртково у Општини Кладово и Рудну главу и Клокочевац у општини Мајданпек. Када документација буде завршена, припадници Полицијске управе у Бору на исти начин ће их доставили мештанима.

Ове активности Министарства унутрашњих послова трајаће до 27. новембра. У Србији постоји само један Мобилни информативни центар, односно возило којим су полицајци обилазили мештане, па ће, ако се за то створе могућности, сличне активности бити реализоване и убудуће, каже Марко Миљковић, официр задужен за послове организације, првенције и рада полиције у заједници.