Пре 52 године, 30.12.1969. Радио Бор је почео са радом, најпре емитовањем једночасовног програма на таласној дужини 318 метара. После листа ,,Колективˮ покренутог 1947. године, било је то друго јавно гласило у Бору. Основан захваљујући Рударско-топионичарском басену Бор, представљао је део тада Основне организације удруженог рада ,,Штампа, радио и филмˮ.

Убрзо по оснивању, Радио Бор је стекао бројна признања. Вишеструко је награђиван од стране Заједнице радио дифузних установа Србије. Уз бројне награде, разноликим програмом стицане су и бројне симпатије. Та се разноликост протезала од емисија за децу и младе попут чувене ,,Мало појачај радиоˮ, преко политичких и забавних, до саветодавних емисија попут ,,Шта сте учинили за ваше здравље?ˮ.

Развојни пут је Радио Бор водио од некадашње зграде Војног одсека, преко седмог спрата Скупштине општине, до коначног уточишта у улици Моше Пијаде 19, односно зграде Дома културе која је заштићена као непокретно културно добро. Покретањем телевизијског програма 1993. године, настала је Радио-телевизија Бор.

Под њеним окриљем, Радио Бор је данас најстарија радио-станица у Борском округу и емитује програм на фреквенцији 103.1 MHz. Уједно, реч је о једној од најдуговечнијих радио-станица у Србији које су још увек активне. Јуна 2021. године фејсбук страница Упознајте Борски округ своје прво радијско представљање имала је управо у програму Радио Бора.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.