Пре 52 године, 13.3.1972. у понедељак, емитовањем двочасовног програма на таласној дужини 249 метара, почео је са радом Радио Мајданпек. Први уредник била је Десанка Стефановић, спикер Мира Татић, док је техничар био Јован Павловић – приказан на доњој фотографији. У почетку је предајник од 100 w покривао тек градско насеље, да би се временом повећавала покривеност, као и број емисија, од којих су поједине убрзо стекле и висока признања.

Била је то једна од старијих радио-станица у Србији и друга најстарија са територије данашњег округа, о чему је раније писано на фејсбук страници Упознајте Борски округ. Уједно, реч је о првом јавном гласилу у Мајданпеку, које је иницирало развој овдашњих медија, те су већ 1974. покренуте и ,,Мајданпечке новинеˮ. Настанком телевизије 1995. године Радио Мајданпек је прерастао у Радио-телевизију Мајданпек, која је под тим именом постојала до 2016. године. На горњој фотографији приказана је зграда у којој је била смештена.

Фотографије у илустрацији: Архива РТВ Мајданпек.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.