У просторијама Борског управног округа, обележен је Светски дан цивилне заштите. Свечаном седницом председавао је начелник Борског округа мр Владимир Станковић у присуству представника ватрогасно-спасилачке бригаде, представника Центра министарства одбране Бор, представника локалних самоуправа и начелника градског и општинских штабова за ванредне ситуације града Бора и општина Неготин,, Мајданпек ии Кладово.

Светски дан цивилне заштите, 1 март, има за циљ указивање на втални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова нестрећа, катастрофа и суочавању са њима, као и да се ода признање за њихове напоре, жртве и подвиге.

Цивилна заштита представља организован одговор државе на опасности које угрожавају становништво, материјална добра и животну средину у случају ванредних ситуација, које превазилазе могућности редовног деловања надлежних органа.

Међународна организација за цивилну одбрану, која промовише рад служби цивилне заштите широм света и указује на значај њихове сарадње и потребе солидарности у заједничкој борби, је, на Генералној скупштини 1990. године установила 1. март као Светски дан цивилне заштите.