Доделом традиционалне награде „Инжењер Шистек“ Дан рудара Србије обележен је и у компанији „Србија Зиђин Копер“ у Бору. Тим поводом у Клубу „Зиђин“ у Брестовачкој Бањи уприличен је пријем за делегације високих званичника, пословне партнере и пријатеље компаније и представнике друштвено-политичког живота Тимочке Крајине и Србије.

Како је том приликом нагласио заменик генералног директора Зиђина Џејсон Џанг, „захваљујући посвећености и великом залагању радника, ова компанија, постиже све боље резултате. У области заштите животне средине завршен је погон за одсумпоравање и пуштен у пробни рад, а ускоро се очекује и завршетак рада на конверторима чиме би проблем загађења ваздуха у Бору требало да буде трајно решено“, нагласио је Џанг.

Награду „Инжењер Шистек“ за допринос развоју компаније добило је шест радника. Престижно признање је на свечаности уручено Небојши Бућану, Ивици Ђорђевићу, Драгану Илићу, Дејану Антићу, Зорану Лојаници и Саши Милунову.

Између два рударска празника у заслужену пензију отишло је 378 радника Србија Зиђин Копер. Они су, уз редовну отпремнину, добили и новчану награду компаније у износу 20.000 динара.

Част да уручи награду једном од заслужних радника рудара, имао је и начелник Борског управног округа мр Владимир Станковић, који је том приликом изразио захвалност и осврнуо се на лична искуства, обзиром да је одрастао у „Шистековој“ улици поред старог површинског копа пратећи све рударске активности у задњих 50 година у Бору.