Преко потребан састанак са директорима средњих школа из општина Неготин, Кладово, Мајданпек и града Бора, са начелницом школске управе за Борски и Зајечарски округ, представницом Регионалне привредне коморе и представницима локалних самоуправа Борског управног округа, одржан је у просторијама округа.

Анализирани су проблеми са којима се сусрећу директори школа при упису ученика. Неки од фактора који навише утичу је смањен број деце, избор образовних профила, потребе привредних субјеката и усаглашеност са понудом, норме наставника и тако даље.

После исцрпне анализе, провере и усаглашавања података у овом тренутку, дате су смернице и план уписа за сваку локалну самоуправу и школу појединачно.

Оно што школе нуде јесу разноврсни и квалитетни профили у понуди, па ће ученици завршних разреда, поред великог избора и одлуке свог уписа жељеног профила, имати прилику и да упишу исте јер је реални број места за нијасну већи од реалног броја ученика.

Тако школама остаје (да после уписа завршног испита осмака и уписа њихових жеља, те распоређивања у одељења где постоје могућности),  нада да ће свако одељење бити попуњено према правилницима које је издато од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а у складу са Законом о основама система образовања и васпитања.

Састанак овог садржаја, по први пут је одржан у Борском управном округу, због чега се начелник БУО мр Владимир Станковић захвалио Јасни Васић, начелници школске управе за Зајечарски и Борски округ, као и осталим присутнима од великог значаја управо за ову тему.

Осмаци, срећно на завршном испиту. Упишите жељени смер, имате одлучну понуду, сјајне школе и врхунске наставнике. Нека вам ово буде прекретница у животу и још један корак у даљем образовању.

Средње школе у Мајданпеку, Кладову, Неготину и Бору, њихови наставници и особље вас очекују! На вама је избор!