У организацији руководства Општине Неготин, дана 27.08.2014. године, у великој сали СО Неготин од стране г-дина Ненада Чоловића,иницијатора и аутора пројекта, извршена је презентација Мултимодалнoг саобраћајниог коридора Исток, који укључује: израду ауто пута, реконструкцију железничке пруге, речни саобраћај и контејнерски транспорт.

 

Како је истакао г-дин Ненад Чоловић, Мултимодални саобраћајни коридор Исток чини траса ауто пута дужине 135 км, која иде од Пожаревца преко Кучева, Мајданпека, Бора, Неготина до граничног прелаза Мокрање и даље преко моста на Калафату, и на тај начин чини део Паневропске релације која би повезала Португалију и Црно море. Стратешки значај изградње коридора Исток огледа се у развоју економије Источне Србије, Борског и Браничевског управног округа, Зајечара и Смедерева, заштити животне средине, као и у изједначавању економских разлика у развијености централних и периферних региона Србије.

 

Презентацији Мултимодалног саобраћајног коридора Исток су поред начелника Борског управног округа Мирослава Кнежевића, присуствовали и представници Општине Неготин, јавних предузећа, установ, као и заинтересовани грађани.