Од укупно 174 јединице локалне самоуправе у Србији, општина Неготин налази се на деветом месту најпространијих, са 1089 км². У јединице локалне самоуправе убрајају се 145 општина, 28 градова и Град Београд, који је састављен од 17 градских општина. Уколико се београдске општине рачунају засебно, општина Неготин налази се на осмом месту.

Поред Града Београда, који има статус посебне територијалне јединице, од општине Неготин већи су по површини само: град Краљево, град Зрењанин, град Вршац, град Пирот, општина Књажевац, град Сомбор и општина Ивањица, која је тек за око 1 км² већа.

Општине Републике Србије спадају у ред најпространијих јединица локалне самоуправе у Европи. Отуд, неке од њих веће су од појединих европских држава. Према истраживању аутора ове фејсбук странице, историчара Милоша Петровића, општина Неготин већа је од укупне површине шест најмањих држава у Европи.

У споменуте најмање европске државе спадају: Ватикан – 0,49 км², Монако – 2 км², Сан Марино – 61 км², Лихтенштајн – 160 км², Малта – 316 км² и Андора – 468 км². Њихова укупна површина износи 1007,49 км², што је оквирно за 81,51 км² мање од површине општине Неготин (1089 км²).

Површине осталих јединица локалне самоуправе у Борском округу износе: општина Мајданпек – 932 км², град Бор – 856 км² и општина Кладово – 629 км². Наведеним бројкама такође су веће од шест споменутих европских држава, премда не од њихове укупне површине.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.