Као и свеке године, своју туристичку понуду презентовали су туристички радници са територије Борског управног округа на међународном 42. Сајму туризма у Београду.

Борска туристичка организација је имала посебан штанд и у својој понуди су презентовали потецијале Брестовачке Банје, Борског језера, Лазаревог кањона и пећине, планине Стол, Велики крш, Дубашница и Црни Врх.

Општине Неготин, Мајданпек и Кладово су заједнички презенотвали своје потенцијале на штанду Доњег подунавља. Интересанта чињеница је да се у многоме побољшала туристичка понуда и да су у предходних годину дана повећали број ноћења као и број туриста који су посетили најлеши део света, а не само Србије. Пре свих Ђердапску клисуру, Лепенски Вир, Доњи Милановац, Кладово, Мајданпек и Рајкову пећину, Неготин, као и сада већ чувене Рајачке и остале пивнице.

Све у свему, озбиљна туристичка понуда и велики број заинтересованих посетиоца.

Влада Републике Србије је својим одлукама и улагањима у инфраструктуру омогућила да конекције у туризму буду на вишем нивоу, док је ваучерима омогућила већем броју људи да искористе туристичке потенцијале које нуди Србија!

Министарство грађевине, тачније одсек за електронску наплату, имало је сајамску понуду која је укључивала продају апарата за е-наплату путарине где сваки уложени динар остаје као средство наплате, док апарат буде гратис, као и подуд ако се узму и региструју два апарата, добија се трећи гратис са иѕносом од 5000 динара.