У просторијама Општине Кладово одржан је састанак начелника БУО Владимира Станковића са председником Општине Сашом Николићем и његовим сарадницима.

Разговарало се о сарадњи округа са локалном самоуправом Кладово, о могућностима које нуди Министарство државне управе и локалне самоуправе, приоритетима Штаба за ванредне ситуације БУО, проблемима у локалној самоуправи Кладово и даљим активностима.

Начелник округа мр Владимир Станковић је инсистирао на редовним извештавању у координацији инспекцијиских служби на сузбијању ширења вируса Ковид-19., уз поштовање мера које је прописала Влада Републике Србије, уз Стручно-методолошког Упутвства за усклађене инспекцијксе надзоре и пружање правне помоћи санитарној инспекцији у контроли придржавања прописаних противпандемијских мера, односно прописаних обавеза и мера за спречавање и сузбијање заразне болести КОВИД-19 изазване вирусом САРС-КОВ-2.

Председник општине Кладово, Саша Николић је у разговору навео неколико проблема у овом тренутку: проблеми са високо и нисконапонском мрежом у зимском периоду, потребе управе за одређеним кадровима и константна потреба за капиталним инвестицијама у Општини Кладово и решавање правно имовинских односа, проблеме и могућности које Општина има у грани туризма.

У складу са проблемима у локалним самоуправама Борског управног округа, заједничке теме биће разматране на седници Савета округа, нагласио је начелник Борског управног округа, Владимир Станковић. Пре Савета, начелник је преузео обавезу повезивања и координације поједних општинских организација са организацијама из других локалних самоуправа са територије Борског управног округа у циљу побољшња односа и рада како би се искористили заједнички потенцијали у наредном периоду.