У склопу редовних активности, начелник Борског управног округа мр Владимир Станковић обишао је Општину Неготин и у кабинету председништва разговарао са председником општине Неготин Владимиром Величковићем и начелницом општинске управе Неготин Зорицом Мијушковић.

Разговарало се о сарадњи округа са локалном самоуправом Неготин, о могућностима које нуди Министарство државне управе и локалне самоуправе, приоритетима Штаба за ванредне ситуације БУО, проблемима у локалној самоуправи Неготин и даљим активностима.

Начелник округа мр Владимир Станковић је инсистирао на редовним извештавању у координацији инспекцијиских служби на сузбијању ширења вируса Ковид-19., уз поштовање мера које је прописала Влада Републике Србије, уз Стручно-методолошког Упутвства за усклађене инспекцијксе надзоре и пружање правне помоћи санитарној инспекцији у контроли придржавања прописаних противпандемијских мера, односно прописаних обавеза и мера за спречавање и сузбијање заразне болести КОВИД-19 изазване вирусом САРС-КОВ-2.

Председник општине Неготин, Владимир Величковић је у разговору навео неколико проблема у овом тренутку: проблеми са високо и нисконапонском мрежом у зимском периоду, потребе управе за одређеним кадровима и константна потреба за капиталним инвестицијама у Општини Неготин.

У складу са проблемима у локалним самоуправама Борског управног округа, заједничке теме биће разматране на седници Савета округа, нагласио је начелник Борског управног округа, Владимир Станковић.