Редовна 63. седница Савета округа одржана је у Општини Неготин, уз присуство представника локалних самоуправа општина Неготин, Кладово, Мајданпека и града Бора.

Седници су присуствоали директори ЈП „Боговина“ и „Електродистрибуције“ Зајечар која покрива Зајечарски и Борски управни округ.

На седници су обрађене теме које су у овом тренутку од значаја за цео Борски управни округ, између којих и поновно покретање регионалног пројекта Боговина- боговинског водо захвата и акумулације, могући проблеми у снабдевању електричном енергијом, спремност за зимску сезону, потребе за републичким инспекцијама у локалним самоуправама на територији БУО, потребама у систематизацији радних места у управама.

Истакнути су изузетни резултати у предходном периоду као и одлична сарадња председника локалних самоуправа и градоначелника са службом Борског управног округа. Влада Републике Србије и ресорна министарства су у овој години уложили значајна средства у велики број пројеката и капиталних инвестиција што у многоме доприноси побољшању услова живљења и кретања становницима у Општинама Неготин, Кладово, Мајданпек и граду Бору, као и боље повезивање свих на територијии читаве Србије.

Начелник Борског управног округа мр Владимир Станковић захвалио се председницима и градоначелнику на професионалном односу и залагању.